Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De meesten onder ons kennen wel Malawi-cichliden maar meestal beperkt zich dit tot “Die vissen met die mooie kleuren, die gele, die blauwe, die oranje”. Wie echter Malawi-cichliden beter leert kennen zal bevestigen dat er heel wat meer achter die mooie kleurtjes zit.

In mijn voordracht wil ik het hebben over hun natuurlijk biotoop en het land waaraan ze hun naam te danken hebben. Ook de weinige regeltjes die men in acht moet houden om problemen te voorkomen, worden uitgelegd. De oorsprong van variaties binnen eenzelfde soort en ook het boeiende gedrag komt aan bod. Aangevuld met de nodige visuele documentatie hoop ik dat deze voordracht u zal bekoren.

Een algemene trend in de aquaristiek is dat Malawi-cichliden wat stiefmoederlijk behandeld worden als zijnde duur, moeilijk, agressief en aan de andere kant zo makkelijk te houden dat er zelfs mee gespot wordt. Als je de handel mag geloven is er hierdoor praktisch geen interesse meer. Niets is echter minder waar en een totaal onterechte veroordeling van de soort. Door onze ervaring durven wij zelf te beweren dat Malawi’s eigenlijk ideale vissen zijn voor zowel een beginnend als een ervaren aquariaan en waar men zeer veel plezier kan aan beweren.

Afspraak dus op 25 oktober om 20u in ons vertrouwd lokaal Club de B te Torhout.

Ga naar de bovenkant