Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

10 jaar geleden ben ik actief terecht gekomen in de wereld van levendbarende vissen.

Toen ik een 4 tal jaar geleden begon met voordrachten te geven over deze prachtige vissen is het me opgevallen dat de wereld van levendbarende vissen niet zo bekend is bij de aquariaan. Iedereen kent de Hybride vormen zoals een Guppy, Molly of Platy maar over deze wereld van levendbarende vissen is veel meer te vertellen. Daarom wil ik nu met jullie een reis maken naar Mexico.

Het land bekend van zijn Sombrero, Tequila ea… maar is tevens ook een paradijs voor de tropische aquariumvissen. Met meer dan 550 soorten zoetwatervissen is het zeker een land om eens bij stil te staan.

????????????????????????????

Deze voordracht kreeg als naam “Mexico, de grootste aquarium van de wereld ?? In deze voordracht maken we kennis met het land Mexico,de vele soorten Cichliden en andere tropische zoetwatervissen, waaronder ook de Mexicaanse Hooglandkarpers of Goodeidae. Deze niet zo bekende groep van levendbarende vissen vormen door hun aparte vorm van voortplanting een zeer interessante groep van aquariumvissen. Helaas wordt een groot aantal van deze soorten in hun natuurlijke milieu met uitsterven bedreigd. We staan stil hoe het komt dat deze vissen zijn bedreigd en ook wat er wordt gedaan om de vissoorten te redden van uitsterven.

We zien Mexico in zijn schoonheid maar ook de negatieve zijde ervan.

Deze ongeveer 2 uur durende powerpoint voorstelling ( met pauze ) is zeker een aanrader om eens een duidelijk kijk te laten zien wat er allemaal in Mexico aan het gebeuren is en wat de gevolgen kunnen zijn voor de toekomstige aquariaan.

Ga naar de bovenkant