Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Wie de aquaristiek wat volgt kan niet ontkennen dat garnalen waarschijnlijk DE hype zijn van de laatste jaren. Waar men vroeger het moest stellen met de gekende vuurgarnaaltjes is er tegenwoordig een enorm aanbod aan allerlei kleuren: rood, geel, groen, blauw, bruin, zwart. Namen als pinto, kingkong, rode tijger en taiwanbee zijn er maar enkele die ons rond de oren geslingerd worden.


Steven Opbrouck (Shrimpkings en tevens sponsor van Skalaar) is hierin inmiddels de specialist bij uitstek geworden. Zijn passie, z’n ervaring en hulpvaardigheid maken hem de perfecte persoon om een voordracht te komen geven.


Het houden van garnalen biedt heel veel mogelijkheden. Een kleiner aquarium is meestal al voldoende om die kleine pareltjes in optimale conditie te houden en zelfs om zelf een kweekje ervan op te zeten. Sommige soorten kunnen makkelijk op leidingswater gehouden worden, voor andere is wat meer moeite nodig om ze goed te houden. Wat er allemaal mogelijk is en hoe je hier best mee start wordt dan ook op onze volgende ledenavond door Steven uit de doeken gedaan.

Wie afwezig is, zal waarschijnlijk toch één van de betere voordrachten van het jaar missen. De commentaren van andere verenigingen zijn dan ook stuk voor stuk heel positief. Het wordt dus een heuse aanrader om aanwezig te zijn.

Ga naar de bovenkant