Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Doe het zelf! Al ooit eens gedroomd van een eigen aquarium op maat te maken? Heb je dit nog nooit gedurft? Wil je het graag eerst eens gedemonstreerd zien?
Dan is nu het moment!!

We bouwen op de ledenavond van 12 juni het toekomstig nieuwe Skalaar tentoonstellingsaquarium!!
Dit wordt terug een houten aquarium met enkel de voorruit in glas.


Waarom een houten aquarium maken terwijl er prachtige exemplaren te koop zijn in de handel? Waarom zou iemand dit nu doen?
Er zijn nochtans tal van voordelen aan een houten aquarium.
– Hout is veel lichter dan glas. Dit kan zo makkelijk meer dan de helft in gewicht schelen. Wie al eens een redelijk aquarium verplaatst heeft, weet dat gewicht een heel belangrijke rol kan spelen.
– Het is eenvoudiger te verwerken dan glas. Een zaag (of netjes voor laten zagen bij de lokale bouwmarkt), een schroeven draaier, wat lijm en een goeie siliconen kit is al wat je in feite nodig hebt.

– Het aquarium is veel minder gevoelig voor beschadigingen; Hout kan beter tegen een stootje dan glas. Als het aquarium van de ene tentoonstelling naar de andere verhuist is dit een gigantisch voordeel. Het gebeurt dan wel eens dat de bak een duw krijgt tijdens het transport. Bij een volglas aquarium zou dit wel eens fataal kunnen worden op zo’n moment.
– Er zijn veel meer vormen mogelijk dan met glas, hout is nu eenmaal makkelijker te verwerken. Je maakt het aquarium volledig op maat en naar uw eigen voorkeur.
– De prijs van een houten bak is duidelijk lager.

Ben je een handige harry en wil je wel eens zelf een aquarium op maat maken met de voor jou ideale maten?

Dan is de ledenavond van 12 juni HET moment om het eens live mee te volgen.

Ga naar de bovenkant