Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In deze nieuwe voordracht wil ik jullie terug meenemen in de wereld van Levendbarende vissen.

Doordat deze groep zo groot is , ze bestaat namelijk uit 4 families ( Anablepidae,Hemirhamphidae, Goodeidae, Poeciliidae ) en we zijn allemaal onmogelijk gelijktijdig kunnen bespreken gaan we ons vandaag richten tot de meeste voorkomende familie: namelijk de familie Poeciliidae.

De eierlevendbarende tandkarpers (Poeciliidae) zijn een familie van ovovivipare zoet en brak-watervissen die verdeelt is in 2 sub families: namelijk de groep van de killivissen en de groep van de levendbarende vissen ( Poeciliinae )

Wij gaan ons vanavond natuurlijk richten op deze laatste groep. Om deze prachtige levendbarende familie beter te leren kennen neem ik jullie mee naar mijn habitat. Hier zullen we “ A LA CARTE “ in 6 groepen onze nieuwe vrienden beter leren kennen. Wie vandaag de revue zal passeren blijft natuurlijk een klein mysterie maar op onderstaande foto kan je al een beetje je fantasie laten werken om zo te weten komen welke levendbarende vissen zeker op menu zullen staan.

Deze voordracht is zeker een aanrader voor jong en oud want in deze 2 uur ( met tussenpauze ) zal men verschillende bekende maar ook onbekende ontdekken. Tips voor het houden en kweken komen zeker aan bod maar ook hun originele habitat wordt besproken zodanig dat iedereen een goede kijk krijgt dat deze levendbarende vissen wel de moeite zijn om eens thuis een aquarium mee in te richten . Je zal merken op het eind van de voordracht dat de wereld van Poeciliniinae zeker een wereld is om beter te leren kennen

Om deze voordracht af te sluiten wil ik jullie nog eventjes meenemen naar de iets mindere glamour kant van deze prachtige vissen , namelijk de hybriden.

Hier zal men zien hoe ver men wel allemaal niet gaat om toch maar de visjes op de verkoopsmarkt te krijgen.
Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen opinie maar actueel kan men zeggen dat deze hybriden vormen de markt aan het innemen zijn en dat de originele wildvang kleuren meer en meer aan het verdwijnen zijn. Hoe deze fase tot stand is gekomen gaan we zeker dieper bespreken op het eind van de voordracht.

Bij deze wens ik jullie zeker nog veel plezier in de wereld van onze vissen en hopelijk kan ik jullie weer massaal begroeten op deze nieuwe voordracht van mij

Groetjes
Ronny

Ga naar de bovenkant