Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Snorkelen in Egypte door Plyson Marc.

Marc Plyson, al jàààren lid van Skalaar Torhout, is terug van de partij en brengt een onderwaterreisverslag van Egypte.

Als je aan iemand vraagt waarvoor egypte gekend is, dan zal deze op de eerste plaats waarschijnlijk vermelden dat het een grote zandbak is. Op de tweede plaats zal nu – door de recentelijke  gebeurtenissen – misschien ook verwezen worden naar de relletjes die zich daar onlangs afspeelden. Veel mensen weten echter niet dat het een duikersparadijs is! (dat zie je ook niet meteen … )

Marc heeft geruime tijd enkele zoetwateraquaria met succes verzorgd. Enkele jaren later vond Marc een nieuwe uitdaging in de zeewateraquaristiek en dan vooral de afdeling “tropische rifaquaria”. Dat Marc de lat voor zichzelf graag hoog legt , daar zal niemand in verwonderd zijn. Hij is leergierigheid, heeft een goede doorzetting, is volhardend en een handige Harry… Deze troeven zorgden ervoor dat Marc in een paar jaar tijd van een beginnend zee aquariaan getransformeerd is tot een, laat ons maar gerust zeggen, vergevorderde zee aquariaan.

Daarna kon hij in een paar van de mooiste en grootste aquaria te duiken – nl. de tropische zeeën. Wie die avond beelden vol kleurenpracht wil zien, aangevuld met leerrijk commentaar, moet beslist  aanwezig zijn om deze uitdagende prachtige tak van onze hobby te leren kennen.

In het eerste deel van de voordracht zal Marc foto’s tonen die genomen zijn al snorkelend in het
‘ondiepe’ water. Na de pauze zullen er beelden te zien zijn van de diepere duikavonturen.
We hopen van harte je te zien op deze prachtige avond…

Tot dan!

Ga naar de bovenkant