Project Description

30 oktober 2011 – Oprichting “Skalaar Kidz”

Eind 2011 werd de jeugd/kids afdeling van Skalaar Torhout opgericht. Alle inwonende kinderen van leden van Skalaar Torhout zijn automatisch lid en mogen met deze activiteiten deelnemen.

Er werden door de jaren heen al heel wat verschillende activiteiten of uitstappen georganiseerd. Er kan een gastspreker komen die uitleg geeft over hoe een aquarium of terrarium te starten, wat water precies is, hoe planten in elkaar zitten, of hoe een aquarium in te richten. Ook kunnen er knutsel activiteiten georganiseerd worden, of huisbezoeken waar we een uitleg krijgen over de huisbewoners.

Ook zijn er al heel wat mooie uitstappen geweest naar vb De zoo van Antwerpen, Plankendael, het Serpentarium, of een uitstap naar zee …

Natuurlijk zijn er ook de jaarlijkse vaste activiteiten die terug keren zoals de paaseierenraap voor de jongsten en het onderzoek van de poelen in de buurt van Torhout in het “poelenproject”.

2011 – Kaarting

Sedert 2011 is er ook een jaarlijkse kaarting die wat geld in het laatje brengt voor de vzw. Er zijn al speculoos-, kasteelbier-, omer-, boter- en spaghetti-kaartingen geweest.

2011 – Forellenpak of vijverfietstocht

Af en toe wordt er in de zomer een extra uitstap of activiteit georganiseerd. Dit kan een clubreis (daguitstap) zijn, maar ook een forellenpak of vijverfietstocht.

Deze activiteiten eindigen dan ook meestal in een super lekkere BBQ!

2011 – Clubfeest

Af en toe organiseren we op het eind van het jaar een clubfeest. Een moment om leden en bestuursleden te bedanken voor hun werk en om eens samen lekker te eten en wat bij te praten!

2013 – Ruilbeurs

Na enkele jaren onderbreking, gingen we in 2013 terug van start met de ruilbeurs in zaal Sparrenhove. Deze beurs wordt jaarlijks georganiseerd door Skalaar, waar héél wat verschillende standhouders staan en zowel leden als niet-leden welkom zijn!

20xx – Aqua-terra dag of weekend!

2019 – Tentoonstelling!

Ledenavonden van hoog niveau met boeiende gastsprekers!

Ieder jaar worden een stuk of 10 ledenavonden georganiseerd, met telkens zeer boeiende gastprekers. Deze ledenavonden kunnen een specifiek onderwerp behandelen (soort vis / reptiel / techniek ), maar ook een reisverslag – die natuurlijk de nadruk heeft op de lokale vissen en/of reptielen (denk maar aan een reisverslag van de Amazone-rivier).