Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Onze gastspreker in mei is niemand minder dan Ronny Vannerom. Ronny is bij ons al enkele keren te gast geweest en iedereen weet ondertussen al dat zijn passie uitgaat naar de levendbarende vissen. Nu denken de meesten onder ons terug levendbarende van Centraal-Amerika? Dan zal ik u vertellen nee, het is inderdaad zo dat de meeste levendbarende daar voorkomen.

Maar er bevindt zich ook een klein percentage in Azië waar men soms weinig tot niet bij stil staat. Ronny zal ons daarom laten kennismaken met de halfsnavelbekjes die inderdaad ook levendbarend zijn. Een vissensoort die we nu en dan eens sporadisch tegenkomen in de aquariumhandel en weinig liefhebbers hebben die ook. Onbekend is onbemind zegt het spreekwoord dan. Dus daar willen we eens verandering in brengen en wordt het tijd dat we over deze toch wel zeer interessante visjes wat bijleren.

We beperken ons niet alleen tot de halfsnavelbekjes, Ronny neemt ons ook nog naar een eiland mee mat name Sulawesi. Waar er tal van garnalen-en slakkensoorten voorkomen en als kers op de taart krijgen we nog enkele vissoorten te zien die endemisch zijn voor dit gebied.

Reden genoeg om deze avond zeker niet te missen en we van het ongekende en onbeminde een ommekeer zullen maken naar bekend en bemind!

Ga naar de bovenkant