Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het is al een tijdje geleden dat we nog eens een voordracht van eigen bodem en een doe avond hebben gebracht. Daarom hebben David en ikzelf beslist om het Skalaar jaar op die manier af te sluiten. We hebben samen al heel wat tentoonstellingen bezocht en aquaria zelf opgezet. Als je iedere keer wanden zelf moet aankopen, kan dit op den duur een dure zaak worden en je bent altijd afhankelijk van wat de fabrikant je aanbied.

Er bestaan natuurgetrouwe af prints, maar het nadeel is dat die dan praktisch onbetaalbaar worden, voor een aquarium die je dan maar 1 of 2 keer gebruikt in een jaar of in meerdere jaren. Maar een aquariaan zou geen aquariaan zijn als hij het niet eens zelf zou proberen om een achterwand in elkaar te knutselen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Werken met polyester is er daar één van. Wij gaan het houden op het werken met kunststofplaten XPS en EPS. Waar we reliëf gaan inbrengen en behandelen met tegellijm al dan niet met verf. We zullen ook de voor-en nadelen aantonen van de verschillende manieren van werken. Ook krijgt u wat technische aspecten mee over de druksterkte van de platen, die we gebruiken.

Voor wie nieuwsgierig is naar het eindresultaat, of in de toekomst ook zelf zijn achterwand in elkaar wil knutselen. Dan zouden wij zeggen kom gerust een kijkje nemen.

Vele groeten en tot dan;

David en Glenn.

Ga naar de bovenkant