Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Met deze voordracht wil ik wat toelichting verschaffen over het gebruik van levend voer in onze hobby. Waar we het kunnen vinden, zelf kweken, zelf vangen en op wat we moeten letten om geen onaangename verrassingen op te doen.

Er bestaat al lang discussie over het nog geven van levend voer of niet.  Kwalitatief droogvoer is namelijk vlot verkrijgbaar en houdt je dieren ook wel in leven. Bij het geven van levend voer kan men echter een extra stimulans brengen bij volgende zaken:

– Het stimuleren van het natuurlijk gedrag ( jachtinstinct).
– Het terug stimuleren van de ei afzetting.
– De paring
– Het stimuleren van de intense kleur ( voorbeeld rood).

Er zijn enkele soorten levend voer die je gemakkelijk kan verkrijgen in de handel of zelf kan kweken ook zelf vangen behoort tot de opties. Voor wie die energie er niet wil insteken of er de “tijd” niet voor heeft biedt de handel ook zakjes aan met verschillende soorten levend voer. Voor wie maar 1 aquarium heeft is dit misschien nog te doen om ze hier regelmatig mee te voeren maar bij aquaria wordt dit al vlug een dure aangelegenheid.

Met deze voordracht wil ik aantonen dat iedereen wel degelijk levend voer bij de hand kan hebben en dit ook kan geven aan zijn vissen. Er bestaat voor elke vis zeker ook wel een gepast voedseldier. Zelf een voedingsbodem maken is niet moeilijk als je eenmaal weet hoe het in zijn werk gaat, ook dat komt aan bod ( en live gebracht). Verschillend levende voedseldieren worden meegebracht.

Interesse? Dan zou ik zeggen: kom gerust een kijkje nemen.

Ga naar de bovenkant