Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Iedereen herinnert zich waarschijnlijk nog wel Ronny met zijn voordracht over Mexico, het grootste aquarium (of misschien beter gezegd: het grootste riool) van de wereld?

We hebben schitterend nieuws voor jullie: Ronny komt op 18 april terug om over zijn grootste passie te spreken: Endlers en Guppy’s.


Dat Ronny voorzitter van de Belgische Guppyvereniging is, zegt misschien al genoeg om te beseffen dat dit DE topavond zal worden voor alle liefhebbers van deze kleine pareltjes in het aquarium.

De meesten zijn een ware streling voor het oog in de meest onwaarschijnlijk kleuren of kleurcombinaties. Ze zijn daarenboven heel makkelijk te houden en zelfs na te kweken.

De Endler zijn natuurlijk leefgebied ligt in het noordoosten van Venezuela. Vergeleken met de gewone Gup zijn de kleuren veel feller en scherper afgebakend. De mannetjes bereiken een lengte van een 2 à 3 cm, de vrouwtjes worden wat groter tot een 4cm. Er bestaan ondertussen ook al heel wat kleurvariëteiten van deze soort.

Ook is er een classificatie systeem ( ECS) die de waarde en de zuiverheid van de Endlers verduidelijkt.

De N-klasse, de P-klasse en de K-klasse, hier zal ik zelf niet verder over vertellen die eer laat ik aan onze voordrachtgever. Wie dus meer wil weten over dit visje over zijn gedrag, verzorging, kweek, classificatie en ook tentoonstellingen, weet ons op 18 april wel terug te vinden om 20u in onze vaste stek: Club de B te Torhout.

Ga naar de bovenkant