Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Alles begon met het afspringen van een geplande reis naar Ghana. Door de onrusten in het land werd onze veiligheid niet meer gegarandeerd!

Een alternatief was dan maar Suriname. Uiteindelijk werd dit de bestemming voor meerdere bezoeken. Doorslaggevende argumenten voor meerdere bezoeken zijn de taal, het tropische regenwoud en de Savana gebieden. De transportmiddelen die we tijdens de verschillende bezoeken gebruikten waren dan ook boten en terreinwagens. Als je weet dat je op 100 km van de hoofdstad reeds in de overgangszone van het oerwoud zit dan kan dit alleen maar een garantie zijn van geslaagde reis.

Op onze verschillende trips doen we enkele maal het Savana gebied en de zone van de Tibiti rivier aan, we bezoeken het natuurreservaat van Brownsberg, de John Kenndy verbindingsweg( Oost West verbinding) en het Kabalebo reservoir. De meeste trips zijn er van 3 , 4 of 5 dagen. Het bezoek aan het Kabalebo reservoir was een trip van 7 dagen om uiteindelijk 550 km de rimboe in te rijden.

Vele vissen en toevallige ontmoetingen zijn als het ware in het geheugen gegrift.

Dat dit met de nodige tegenslagen en hindernissen plaats vond moet ik u niet vertellen, je vertoeft er tenslotte ook voor een groot deel afgezonderd van de bewoonde wereld. Enkele nieuwe onbeschreven vissen en insecten ontdekken geeft je een kik en wie weet gaan we nog eens terug?

Een pracht aan biotopen, de vissen in hun natuurlijke omgeving, maar ook de insecten laten zich ten gepaste en ongepast ogenblikken laten zien en voelen.

Ga naar de bovenkant