Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

UPDATE

Wegens de strengere corona-maatregelen, zullen we deze ledenavond niet laten doorgaan.

Onze excuses hiervoor.

Mvg, het Skalaar-bestuur.

———————————

Met fierheid stel ik mijn nieuwe voordracht voor: het vervolg op “ Het onbekende van Centraal Amerika”. En zoals de meesten mij ondertussen al kennen zullen deze keer weer de levendbarende vissen als de rode draad doorheen mijn voorstelling lopen.
In deze nieuwe voordracht pikken we de draad op vanaf Honduras en reizen zo verder tot in Belize. Tijdens onze reis ontdekken we verschillende levendbarende vissen waaronder de genussen ‘HETERANDRIA’ ,’PHALLICHTHYS’ , ‘ALFARO’ en de onbekende’ SCOLICHTHYS’ soorten die heel zwaar bedreigd zijn met uitsterven.
Maar het zijn niet allemaal onschuldige levendbarende vissen die we zullen ontdekken want doorheen de reis maken we kennis met de levendbarende snoek ‘Belonesox belizanus’ , de pitbull onder de levendbarende vissen. Een vissoort die zijne naam van pitbull waardig is.
Centraal-Amerika heeft nog veel meer te bieden dan enkel alleen levendbarende vissen en ik kan u met zekerheid vertellen dat tussen de 450 vissoorten die Centraal-Amerika rijk is enorm vele cichliden alsook andere minder bekende vissoorten zoals bv het genus ‘RHAMDIA’ de revue zullen passeren.
De natuur van Centraal Amerika is feitelijk een land van contrasten waar u zult zien dat er de laatste jaren veel schoonheid is verdwenen door het toedoen van de mens. Voorbeelden als Tilapia- en garnalen kwekerijen maar ook de vervuiling door industrie en de steeds meer toenemende toerisme geven ons tijdens deze voordracht een kijk waarom de vissen het elke dag moeilijker krijgen om te overleven.
In deze ongeveer 2 uur durende power point voorstelling ( met pauze ) zal deze keer de nadruk gelegd worden op voornamelijk de Centraal Amerikaanse landen: Honduras , El Salvador, Guatemala en Belize. Deze landen hebben zeer veel onbekende aspecten te bieden die ik jullie met veel plezier terug wil leren ontdekken.
Hopelijk tot dan!
Vele groeten, Vannerom Ronny

 

Ga naar de bovenkant