Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Jullie denken wellicht spontaan aan de hit van The Police, maar door omstandigheden konden we deze groep helaas niet strikken om aanwezig te zijn op deze ledenvergadering.
Dhr. Ronny Vannerom, ons allen bekend van eerdere voordrachten, hoeft geen introductie meer.

Het is dé man die zich hoofdzakelijk bezig houdt met de levendbarenden onder de vissoorten, maar vanavond gooit hij het over een andere boeg en brengt hij de lezing “Message in a plastic bottle”.
Deze voordracht drukt ons met de neus op het feit wat er te gebeuren staat op vlak van milieu en klimaat. Helaas gaan (te) veel habitats verloren door vervuiling en opwarming van de aarde. Wist u dat het bestand van wilde dieren sinds 1970 met 60 % is afgenomen? Vissen worden aanzien als de meest bedreigde diersoort, want daar zijn zelfs 1/3 van de bestaande soorten bedreigd!
Ronny gaat ons laten kennis maken met “Guppybach”, waar 20 exoten samen zwemmen. Vooral Amerika wordt tijdens deze lezing onder de loep genomen. Van Noord-Amerika zakken wij af naar het zuiden om op zoek te gaan naar de meeste bedreigde vissoorten. Als afsluiting van deze voordracht maken wij kennis met de Empetrichthys en de Crenichthys, beiden endemische soorten uit de omgeving van Las Vegas.

 

Tot op de ledenavond!

Ga naar de bovenkant