Laden Evenementen

Beste Skalaar,

Het is weer zover! We heten jullie van harte welkom op onze 3de federatiereis, en deze keer belooft het een onvergetelijke dag te worden, volledig gewijd aan het betoverende mosselstadje Yerseke.

Mosselen, oesters en zelfs kreeften, ware delicatessen die ons allen intrigeren. Daarom hebben we een programma samengesteld dat jullie de kans biedt om meer te weten te komen over deze culinaire hoogstandjes. Ervaren gidsen zullen ons begeleiden en ons onderdompelen in de fascinerende wereld die schuilgaat achter de mossel- en oesterkwekerijen. Want voordat deze lekkernijen op ons bord belanden, gaat er een heel proces aan vooraf dat we graag met jullie delen.

Onze dag begint met verschillende opstapplaatsen naar keuze, om vervolgens te eindigen bij het lokaal van de Aquarianen in Gent. Zoals altijd worden we daar hartelijk ontvangen met verse koffie en heerlijke koffiekoeken.

Daarna zetten we koers naar de haven van Yerseke, waar we deskundige uitleg krijgen over mosselen, oesters en kreeften van zeer ervaren gidsen. Na deze leerzame ervaring is het tijd om te genieten van een voortreffelijke maaltijd in een restaurant dat deze delicatesse met klasse zal serveren. Voor wie  geen liefhebber is van mosselen, staat er een smakelijke biefstuk klaar als alternatief.

Na de lunch gaan we aan boord van een lokale boot voor een ontspannen rondvaart op de Oosterschelde. Tijdens deze tocht komen we langs diverse bezienswaardigheden, waaronder zeehonden, mosselbanken en de bijzondere constructies die het vasteland beschermen tegen stormen en hoogwater.

Na deze leuke activiteit zorgen we ervoor dat iedereen weer veilig in de bus stapt, en rijden we naar de Aquariumplantenshop Heinkenszand, waar geïnteresseerden de mogelijkheid hebben om iets aan te schaffen en de winkel te verkennen.

Na een dag vol belevenissen is het tijd om huiswaarts te keren via Gentbrugge, waar we langs diverse afstapplaatsen gaan.

Deze daguitstap wordt verzorgd met een luxe autocar, inclusief ontbijt, lunch, rondvaart op de Oosterschelde en alle gidsen. Ook zijn de baantaksen in Nederland en de Westerscheldetunnel inbegrepen voor de heen- en terugreis.

Beleef een plezierige dag vol ontspanning, lekker eten en veel informatie. Schrijf snel in en vermeld zeker welke vereniging je vertegenwoordigt en of je kiest voor vlees of vis bij je inschrijving.

Niet inbegrepen: drank bij de lunch.

We kijken ernaar uit om samen met jullie deze fantastische dag te beleven!

Met vriendelijke groeten,

Skalaar Torhout

PROGRAMMA:

Ontbijt met koffie of frisdrank & koffiekoeken.

Voormiddag & middag:

  • Bezoek aan Yerseke haven
  • Restaurant: mosselen of steak met frietjes

Namiddag:

  • Boottocht op Oosterschelde.
  • Bezoek aquariumzaak “Aquariumplantenshop”

Download hier het document met de exacte planning –> REISTIJD federatiereis definitief

OPSTAPPLAATSEN (nog onder voorbehoud):

  • 6u10             De Voerman – Lichtervelde (carpoolparking aan op/afrit autostrade)
  • 6u30             Oekene plaats
  • 6u50             Bosmolens Witte Kerk
  • 7u45              Kortrijk – Carpoolparking Cowboy Henk

DE FEDERATIEREIS

Deze federatiereis wordt organiseert door alle BBAT-WEST verenigingen. De Aquarianen van Gent sluiten zich graag bij ons aan.

Om een vlotte organisatie te verzekeren, beperken we het aantal opstapplaatsen.

Volgende verenigingen hebben hun deelname bevestigd: Platy Oostende, Brugse aquariumvrienden, Exotica Roeselare, Skalaar Torhout, Aquatropica Kortrijk, Danio-Rerio Izegem en als  bijkomende vereniging Aquarianen Gent.

PRIJS EN INSCHRIJVEN:

Leden en huisgenoot(e): 82 €/pp

Kinderen -12 jaar : 64 €/kind

NIET-Leden 85 €/pp

Formulier Federatiereis 2024-09-28
Ga naar de bovenkant