2002 - Dag van de aquariaan

07-09-2002: Een drietal jaar later organiseerde Skalaar Torhout samen met BBAT-West opnieuw een publiekstrekker voor onze hobby; De Dag van de Aquariaan.

Dit evenement vond plaats in het weekend van 07 en 08 september en ging op dezelfde locatie door als onze jubileumtentoonstelling; Het Cultureel Centrum De Brouckére.

Op zaterdag vond toen ook de eerste Bondsdag plaats in Torhout. Er was een hoop energie in dit weekend gestoken en er was dus ook heel wat te zien.

In het gebouw van het Cultureel Centrum stonden een 12 tal aquaria opgesteld en enkele terraria en er was een stand van vogelspinnen door Frederik Ampe.

We hadden ook een kleine kunsttentoonstelling met foto’s en schilderijen.
In de tuin stond er een 20 meter stand over Koi’s en om af te sluiten hadden we nog de villa de Brouckére waar iedere BBAT-West vereniging een stand verzorgde met een eigen discipline.

Er werd uiteg en demonstratie gegeven over de verschillende facetten van onze prachtige hobby zo was er de werking over filters, glas snijden en een eigen aquarium maken, het houden en kweken van planten en vissen, verschillende soorten belichting, het vangen en kweken van eigen voedseldieren enz…

Dit alles stond in het thema van Jeugd en Aquaristiek.

Jeugd en aquaristiek

Torhout houdt dag van aquariaan