1992 - Eerste Houtlandse ruilbeurs

De eerste ruilbeurs vond plaats op 14/06/1992.

Als er één activiteit was waaraan de naam Skalaar Torhout gekoppeld was in de jaren '90, dan was dit de Houtlandse aquaristische ruilbeurs. Maar liefst 14 ruilbeurzen heeft Skalaar Torhout georganiseerd!

Honderden standhouders en duizenden bezoekers over de jaren heen hadden er hun weg gevonden en dit was de PLACE TO BE om je er planten, vissen en alle benodigdheden aan te schaffen aan liefhebbers prijzen. Menig verenigingen hebben ons voorbeeld gevolgd.

De laatste ruilbeurs vond plaats op 14/05/2006 in Zaal De Bosgalm (Don Bosco Torhout). In de eerste edities was dit in Zaal De Biekorf ( Drie Koningen). Op een paar uitzonderingen na vond die altijd plaats op de eerste zondag van de maand juni en dit stond bij ieder liefhebber in grote dikke vette letters genoteerd.

Meestal was er ook een thema aan gekoppeld Bv. voedseldieren, kweken van vissen, aanleggen van een vijver. Dit werd verzorgd door een voordracht of een promotiestand of beide.

De doelstelling van deze beurzen was de mensen stimuleren om te kweken met hun visjes en planten en zodanig op die beurs een afzetmarkt te vinden voor hun kweekproducten en natuurlijk ook andere aquarianen te leren kennen.

Hieronder vindt U enkele artikels uit het archief over de aquaristische ruilbeurs...


Aquaristische ruilbeurs

 


Aquaristische ruilbeurs

 


Hoogdag voor Skalaar

 


Skalaar serveert houtlandse aquaristische ruilbeurs

 


Tien jaar Skalaar beurs

 


Weer aquaristische ruilbeurs